You are currently viewing Csak akkor lehetsz boldog, ha úgy döntesz! 15 szokás a boldog élethez

Csak akkor lehetsz boldog, ha úgy döntesz! 15 szokás a boldog élethez

Szinte minden ember azt gondolja a boldogságról, hogy az egy „tökéletes” állapot, amiben minden helyzet és minden ember megfelelő. Vagyis leegyszerűsítve, külső dolgokat szabnak feltételként a boldogsághoz. Pedig a valódi boldogság egyáltalán nem egy ideális élet velejárója, hanem olyasmi, amit magadban mindentől függetlenül képes lehetsz elérni, ha úgy döntesz.

Az egészségmentor logó névvel

A boldogság állapotához tartósan pozitív érzések tárulnak. Boldog embernek az vallja magát, akinek az életében a kellemes érzelmek, gondolatok vannak túlsúlyban. Rossz dolgok ugyanúgy történnek velük is, konfliktusok, betegségek, családi nehézségek… De a az élethez való hozzáállásukon nem változtat.
Ők ugyanis tudják, hogy a legfontosabb szokások lépések ezek…

1. A MOST-ban élnek

A múlttól való függés és meghatározottság, illetve a jövőtől való félelem helyett a jelenre fókuszálnak.

2. Az akadályokat nem problémaként, hanem feladatként fogják fel.

Amikor valami kellemetlen éri őket, nem a kardjukba dőlnek miatta, hanem cselekvő, megoldó üzemmódba kapcsolnak.

3. Nem üldözik a boldogságot

Mert tudják, hogy minél inkább erőszakosan kapaszkodnak valami után, azt annál kevésbé érik majd el. Csak apránként, lépésekben változtatnak a szokásaikon.

4. Képesek szeretni

A boldogság alapfeltétele a szeretetre való képesség. Nagyon nehéz boldognak lenni úgy, ha valaki nem tudja megélni, kimutatni ezt.

5. Nem a félelmeik rabjai

Mindenkinek vannak félelmei, de a boldog emberek tudják, hogy nem ezek határozzák meg őket, hiszen a félelem a szeretetnek és a boldogságnak egyaránt mérge.

6. Érzik, gyakorolják a hálát

Tudják, hogy bármilyen veszteség éri őket, mindig van miért hálásnak lenniük is, sőt, tudatosan gyakorolják a hála érzését olyan módon, hogy például hálanaplót vezetnek, listákat írnak.

7. Nem másokkal foglalkoznak

Nem hasonlítgatják magukat, nem irigykednek, hanem a saját életükkel foglalkoznak. Tudják, hogy minden életút különböző.

8. Képesek adni, de nem áldozzák fel magukat

Nagyon fontos, hogy képesek a más emberekkel való törődésre, de nem akarnak másokat mindenáron megmenteni, nem kizárólag ebből áll az életük, hanem magukra is figyelnek közben.

9. Mernek döntéseket hozni

A „nem boldog” embereket többnyire a kudarcélményeik, és az emiatti döntésképtelenségük határozza meg. Azonban egy boldog ember tudja, hogy a kudarc valójában csak olyan helyzet, ami tanítja őket valamire, és nem félnek újra döntést hozni.

10. Ebből következően, nem hisznek a rossz döntésekben

A szemükben nem létezik jó vagy rossz döntés; egyszerűen csak döntés van.

11. Képesek segítséget kérni

Nem ragaszkodnak foggal-körömmel ahhoz, hogy mindent csak ők, egyedül képesek megoldani, szükség esetén másokhoz fordulnak.

12. De nem azért, mert elvárják, hogy megmentsék őket

A boldog ember nem szorul megmentőkre, nem várja el, hogy mások oldják meg egészében az életét.

13. Képesek az elfogadásra

Mind maguk iránt, mind más emberek, mind pedig egyes helyzetek iránt. Ha nem is megy mindig, de törekednek a belső egyensúlyuk, nyugalmuk megőrzésére.

14. Az érzéseiket azonban nem fojtják el

Ha problémájuk van, azt persze kommunikálják, a stresszt igyekeznek levezetni, de bántás vagy erőszak nélkül. Ismerik a megfelelő módszereket ehhez.

15. Képesek a megbocsátásra

Nem a múltat felejtik el, csak a haragot, dühöt, fájdalmat teszik le, nem határozzák meg őket ezek az érzések, sem pedig a megelőző események.

Ezeknek a teljesítésére, és pláne, elérésére sokféle módszer létezik, tréningek, terápiák, foglalkozások formájában. Az, hogy te ezek közül melyiket, milyen szakemberrel választod a saját boldogságod elérése – nem pedig kergetése – érdekében, rajtad múlik. Nézz körbe, én milyen módokon tudlak segíteni, és ha közel érzed magadhoz valamelyik lehetőséget, várlak szeretettel!