You are currently viewing Leszokás a dohányzásról? Így segít a fülakupunktúra!

Leszokás a dohányzásról? Így segít a fülakupunktúra!

A fülakupunktúra szerepe a függőségek megszűntetésében – hogyan hat a testedre?
A dohányzás, az alkohol, a drogok vagy más, addiktív, azaz függőséget okozó szerek szabályosan börtönbe zárják mind az elmét, mind a fizikai testet. Számos módszer mellett, az egyik leghatékonyabb, és bizonyítékokkal is bíró leszokást segítő eszköz a fülakupunktúra. Hogyan segít pontosan?

Az egészségmentor logó névvel

Az elhatározás szerepe

Fontos tisztázni, hogy eltökéltség, vagyis valódi leszokási szándék nélkül, semmilyen módszer nem lehet hatásos. Mivel maga az elhatározás fejben dől el, az akupunktúrás kezelések megkezdése előtt is lényeges, hogy felkutassuk a mentális okokat, a függőség kialakulásának hátterét. Leggyakrabban a stresszoldás vágya, a szorongás oldásának szükségessége, illetve az anyagon kívül, magához a rituáléhoz való ragaszkodás, megszokás áll a függőségek mögött. Ha ezek tisztázottak, és kész vagy megválni tőlük, indulhat a fizikai leszoktatás.

Fülakupunktúra, a leszokás segítője

A hagyományos kínai orvoslás szerint, a testben meridiánpontok helyezkednek el, itt áramlik az életenergia. Amikor valahol elakadás van, valamely csatorna sérült, akkor jelentkeznek fizikai tünetek. A függősékek, illetve a káros, addiktív anyagok bevitele sajnos számos ponton okoznak elzáródásokat.

A fülakupunktúra során, az apró tűkkel, megfelelő pontokat stimulálunk, amelyek bizonyos szervekkel állnak összeköttetésben. Hatás gyakorolható például így akár a tüdőre, akár a májra, akár a kiválasztórendszerre is.

A tűk semmilyen kemikáliát nem tartalmaznak, a hatások kizárólag magával a stimulációval érhetők el.

Milyen hatásokra számíthatsz?

– Megszűnik a sóvárgás. Vagyis az addiktív anyagot kevésbé fogod kívánni, idővel pedig teljesen megszűnik az utána való vágyakozás.

– Az anyagcsereműködésed nem borul fel. Vagyis nem jelentkezik fokozott éhség, ezáltal pedig hízás sem, ami gyakori a dohányzásról leszokók körében.

– Nincsenek elvonási tünetek az anyag iránt.


Mi mindenen múlik, hogy sikerrel jár-e a leszokás?

A már említett elhatározás mindenképp fontos. 

Hiába nem érzed a fizikai szükségét annak, hogy rágyújts, ha megszokásból, reflexből a cigi után nyúlsz, sajnos maradni fog a függősé is. Mindenképp oda kell figyelned a tested jelzéseire, a fülakupunktúra hatásaira. Emellett pedig, a kezelés nem azt jelenti, hogy „innentől minden magától megy.” Az életmódváltás kiegészítéseként működik, és fejti ki látványos, jótékony hatásait. 

Ahogy a különféle vitaminos készítmények, úgy az akupunktúra sem helyettesíti az egészséges életmódot és kiegyensúlyozott étkezést, illetve magát a mentális motivációt. Viszont a módszer minden pozitív hatást képes felerősíteni, és kiváltani azokat a fentebb sorolt fizikai hatásokat is, amelyek a végső leszokáshoz szükségesek.

Segítségül hívnád a fülakupunktúrát, hogy megszabadulj káros szenvedélyedtől? Fordulj hozzám bizalommal! Kapcsolatfelvétel ITT