You are currently viewing Így lesz jobb a szex egy párkapcsolatban, és így lesz boldogabb a szextől egy párkapcsolat!

Így lesz jobb a szex egy párkapcsolatban, és így lesz boldogabb a szextől egy párkapcsolat!

A szexualitásra való igény egy természetes, ösztönös vágy, ráadásul fontos örömforrás is két ember közt, akik vonzódnak egymáshoz. Ha azt érzed, egy kicsit kezd alábbhagyni a tűz, fogadd meg, és építsd be szexuális életetekbe az alábbi tanácsokat!

azegeszsegmentor-szex-parkapcsolat
Az egészségmentor logó névvel

1. Beszélgetés a szexről

Rengetegen jönnek zavarba a szex témájától, nem mernek beszélgetni róla, és pláne, nem merik megosztani vágyaikat és igényeiket a párjukkal. Pedig ez óriási hiba! Sokan azért nem élvezik párjukkal az együttléteket, mert nem jó nekik, ám ezt nem merik, nem akarják kimondani. (Viszont egyre többször mondanak nemet a szeretkezésre…)

A szexről való beszélgetés segíti a gátlások felszabadítását, segít megnyílni a másik felé. Az igények megosztása pedig, nyilván, ha az mindkét fél számára kellemes és vállalható opciót jelent, illetve a másik tényleg odafigyel rájuk a jövőben, egy boldogabb, teljesebb, kielégítőbb szexuális élethez vezethetnek.

 

2. Felejtsd el az összehasonlítgatást!

Tudod, hogy a barátnőd és a férje többet szexelnek, mint ti, és irigyled? Egyrészt, maga az összehasonlítás is káros lehet, hiszen ez nem egy verseny. Ráadásul a párok is roppantul különbözőek lehetnek, a habitusuktól, libidójuktól függően. Ha a partnereddel ebben ti ketten összhangba tudtok kerülni, csak az számít, nektek elegendőek-e az együttlétek – nem pedig bárki más élete.

3. Olyan partnert válassz, akivel hasonló az „étvágyatok”!

Ha már benne vagy egy kapcsolatban, te is tisztán látod ezt, azonban, ha még párválasztás előtt állsz, mindenképp szerepeljen az elvárások listájában az, hogy hasonló legyen a másik libidója! Nagyon fel tudja borítani az összhangot, ha az egyik folyton szeretkezni akar, míg a másik feleannyiszor kívánja a dolgot.

4. Gyermekmentes esték

A kielégítő szexuális élet fenntartásához fontos, hogy szánjatok egymásra elegendő minőségi időt – kettesben! Amiben természetesen a szeretkezés is benne van. Ahhoz, hogy hosszú távon is fenntartható, egészséges szexuális életet éljetek, ami mindkettőtök számára elegendő együttléttel jár, lényeges időt szánni egymásra. A gyerekek pedig látni fogják, hogy a szüleik között nem ők jelentik az összetartó kapcsot, hanem ők mindenképp erős csapatot alkotnak. 

5. Fantáziák és kísérletezés

Ne pironkodjatok, ha újdonságok kipróbálásáról van szó! Akár együtt el is mehettek egy szexshopba, ahol kiegészítők, társasjátékok, jelmezek és szexi fehérneműk közül válogathattok. Miért fontos ez? A szexhez gyakran azért nincs elegendő kedve az embereknek, mert unalmas, menetrend szerinti és rutinszerű. Ezt mindenképp felülírja az, ha egy-egy fantáziátokat valóra váltjátok együtt, vagy izgalmas újításokat vezettek be, amelyek mindkettőtöket várakozásokkal töltenek el!

Úgy érzed, ketten kevesek vagytok a probléma megoldásához? Már a nem a jó szex az egyetlen kérdés, hanem, hogy egyáltalán, együtt maradtok-e? Ne szégyellj szakértői segítséget kérni, ha ez a helyzet!