You are currently viewing Ajándékötletek, amelyek nem kerülnek sokba, mégis örömet szerzel velük!

Ajándékötletek, amelyek nem kerülnek sokba, mégis örömet szerzel velük!

Épp ideje, hogy a karácsonyi ajándékozáskor ne az számítson, mennyibe került, amit adsz. Legyen inkább a valódi, lelki-eszmei érték a cél. Ajándékozz olyasmit, ami hasznos és érződik rajta, hogy igazán szívből jön! Ehhez hoztam Neked ötleteket.

Az egészségmentor logó névvel

Lányoknak és nőknek

Lakásdekor-elemek: párezer forintért mutatós és hasznos darabok
Ékszertartó, kincses dobozka, sminkecset-tartó, fűszertartó, tea- vagy kávédoboz: egy kis kreativitással még otthon is készíthetsz ilyesmiket. A lényeg, hogy passzoljon a megajándékozott fél mindennapjaihoz, olyasmihez legyen hasznos, amit szeret, ami a hobbija.

Házi kozmetikumok
A bolti kozmetikai csomagok személytelenek, ráadásul nem is túl kedves húzás tisztálkodószert ajándékozni. Viszont egy házi szettel nagy sikert arathatsz, és számos receptet találhatsz segédletként az interneten. Egy szép csatosüvegben elhelyezett házi kávés bőrradír pillanatok alatt megvan, akárcsak az otthon készített szájfény vagy szőlőzsír. Amennyiben mégsem szeretnél pepecselni vele, és nem méregdrága kozmetikumokat ajándékoznál, leginkább a natura boltok kínálatában érdemes körbenézned, akár az interneten is.

Idősebb családtagoknak

Az idősebb generációk szívesen idézgetnek emlékeket, így akár egy szép, bekeretezett családi kép, montázs, album vagy saját fényképekkel ellátott naptár is örömet okozhat nekik. Nyilván alacsonyabb áron és méregdrágán is be lehet szerezni ilyesmit, így javasolt utánanézni a lehetőségeknek. Ha kreatív vagy, naptárat online grafikai tervezőprogramokban 2-3 óra alatt sablonok mentén magad is összerakhatsz, akkor már csak a kivitelezési költséget kell kifizetned – és mégis személyre szabott, szeretetteljes ajándékot adhatsz.

Közös élmények – nemtől, kortól függetlenül

Aminek minden család és baráti társaság híján van, az a minőségi idő. Viszont, ha van egy közös ajándék, például színházjegy, kiállítás belépő, fürdő-belépő, akkor ott van egy dátum / beváltási határidő, amihez célszerű alkalmazkodni. Nem hangzik szépen, hogy az ember rá van kényszerítve a minőségi időre, de ha másképp nem megy, akkor legyen így – hidd el, minden kapcsolatban ez az egyik legfontosabb tényező. Egy-egy jegy vagy élmény ráadásul nincs is húzós áron. Egy jó családi vagy baráti csapatban egyébként a kupon sem ciki, az ilyen gyűjtőoldalakon elképesztő akciókra bukkanhatsz az amúgy igen drága főzőkurzustól az élményfestésen át a közös spa-élményekig.

Fiúknak, férfiaknak

A hobbi mindig nyerő
Egy férfit, pláne fiút igencsak nehéz megajándékozni. A tech-holminak általában örülnek, de az nem mindig költséghatékony – persze, érdemes kipuhatolni, van-e valami apróság, amitől boldog lenne! Ugyanígy vannak a hobbijaikkal: horgászat? Fotózás? Túrázás? Barkácsolás? Sport? Mindig kell egy-egy kiegészítő hozzájuk, csak derítsd ki, mi hiányzik.

Gasztrós férfiaknak
Ha olyan férfival van dolgod, aki szeret főzőcskézni, akkor különleges fűszerkeverékekkel is érdemes lehet próbálkoznod, 4-5 félét szép csomagolásban már néhány ezer forintból beszerezhetsz. Kávésokkal-teásokkal ugyanez a helyzet, és esetükben nem kell attól sem félned, hogy ez túl egyszerű lenne, hiszen a férfiak meglehetősen funkcionális teremtmények.

Hogy nyűgözz le egy fiút?
A fiúk esetén is érdemes az élmények felé venni az irányt. Népszerű ajándék a képregény- vagy számítógépes játék-expo belépő: keress rá, milyen események várhatóak a következő évben! Ugyanígy viszonylag olcsón megúszhatod a kalandpark-belépőket, esetleg falmászás-óra vagy szabadulószoba-alkalmakat is.

Gyerekeknek

Mindenképp törekedj arra, hogy ne „leteszem elé, ott marad” típusú, csillogó-villogó, de könnyen megunható játékot vegyél, hanem olyasmit, ami közös élményt, értéket jelent. Egy kisgyerek esetén még van esélyed neked formálni az ízlését, akkor is, ha nagyon hangoztatja, mire vágyik. Ne tagadd meg tőle, amit szeretne, de nem csupa olyasmit kapjon, amire rámutatott, hogy akarja. Legyen közte meglepetés is, például saját készítésű társasjáték, vagy a már sokszor említett, akár fizikai aktivitást igénylő élményprogram. Most lehetőséged van új utakat mutatni neki és elérni, hogy minőségi, virtuális-mentes időt töltsetek együtt!

Nyilván, nem csak extrém olcsó lehetőségek vannak ezek között az ajándékok között, de ha az ötletek mentén haladva körbenézel a lehetőségek közt, 100%, hogy akad az illető személyhez passzoló, és a pénztárcádat is kímélő választás.