You are currently viewing Mikor, milyen problémákkal érdemes life coach-hoz fordulnod?
Happy woman sitting and looking at camera during therapy session in office

Mikor, milyen problémákkal érdemes life coach-hoz fordulnod?

Így gyakorol hatást egy life coach az életedre – mikor érdemes hozzá fordulnod?
A life coachinggal kapcsolatban számos kérdőjel kering az emberek fejében. Többek számára az sem tisztázott teljesen, hogy mi a különbség egy life coach és egy pszichológus munkája között, mikor kell egyiket, mikor a másikat keresni.

Az egészségmentor logó névvel

A life coachinggal kapcsolatban szeretném most eloszlatni a kérdéseket és a kételyeket, illetve biztatni Téged is arra, ha a felsorolt problémák bármelyike is érvényes Rád, ne érezd kellemetlennek a segítségkérést!

A life coaching jelentése…
Életvezetési tanácsadás, ami a pszichoterápiával ellentétben nem kiinduló problémákat, múltbéli sérüléseket kutat, hanem kifejezetten a jelen helyzetre fókuszál és a jövőbeni megoldási lehetőségekre mutat rá.

Tanácsadás és terápia helyett pontos, irányított kérdésekkel magát a klienst vezeti rá a különböző megoldási lehetőségekre.

Milyen esetekben tud segíteni egy life coach?

Döntéshelyzetekben, döntéshelyzetek előtt
Segít abban, hogy magabiztos döntést tudj hozni, és határozottan oda tudj állni az elképzelésed mellé. A coaching segít eloszlatni a félelmeket és a kétségeket.

Magánéleti krízis esetén…

Amikor nem szorongásos problémáid vannak, vagyis a krízisnek nincs még mentális hatása, viszont, hogy ezt elkerülhesd, mihamarabb szeretnél megoldást találni az elakadásra és/vagy konfliktusra. A coach ilyenkor irányított kérdéseivel segít abban, hogy tisztába kerülj valós elképzeléseiddel, szándékaiddal, és ezek magvalósítási lehetőségeivel.

Időbeosztás-problémák esetén

Ha folyton csúszásban vagy, nehezen megy a time mangement, gyakran késel, illetve úgy érzed, semmire nincs időd, és mint a homok, úgy peregnek ki kezedből a percek és az órák, esetleg folyamatosan halogatsz, keress fel egy life coachot! Segít, hogy a feladataidat tisztán lásd, megtanulod priorizálni a tevékenységeidet, illetve támogat egy megfelelő beosztás kialakításában.

Olyan módszereket sajátíthatsz el, amelyeket a mindennapokban alkalmazva, végre véget érnek majd az időbeosztással kapcsolatos nehézségeid.

Ha nem tudod képviselni magad…

Vagyis önérvényesítési problémák vannak az életedben.

Ha úgy érzed, folyamatos elnyomásban élsz, a Te elképzeléseid, szándékaid sehol sem számítanak, illetve a konfliktusokba nem mersz belemenni, mert „úgyis eltaposnak”, mindenképp szükséged lehet egy coach segítségére.

Általa megtanulhatod a megfelelő kommunikációs stratégiát, és könnyedén teremthetsz győztes-győztes helyzetet. Vagyis nem az a cél, hogy innentől Te válj dominánssá, hanem, hogy önmagad képviselésével egyenrangú helyzeteket legyél képes teremteni emberi és szakmai kapcsolataidban.

Ezeken felül, fordulj hozzám life coaching céljából bizalommal, ha szeretnél valóra váltani egy álmot, de nem tudod, hogyan tedd, vagy ha elakadást érzékelsz az életedben, és nem látod tisztán, hol és miben lenne érdemes változtatnod!

Kapcsolatfelvételért kattints IDE.